Winkelmand 0
Click & Collect Snelle levering1 à 2 dagen in BE Gratis leveringvanaf €60 (BE/NL, excl. balloncreaties) Mega veel keuze+ 18.000 artikelen Eenvoudige retour
Nu al vrolijk Pasen! Op Paasmaandag 1 april zijn de winkel en de webshop gesloten (en het is geen grap ;-) )
Click & Collect Snelle levering1 à 2 dagen in BE Gratis leveringvanaf €60 (BE/NL, excl. balloncreaties) Mega veel keuze+ 18.000 artikelen Eenvoudige retour

Creëer je favoriete cosplay outfit met onze cosplay shop

Je hebt er vast wel al van gehoord maar mocht je er nog niet vertrouwd mee zijn, wat is cosplay nu eigenlijk? Ontdek de bijzondere wereld van cosplay in de cosplay shop van de Feestwinkel.

Speel cosplay met de perfecte outfit in onze cosplay shop

Cosplay is eigenlijk een samenvoeging van de woorden costume role playing. Bij cosplay is het de bedoeling om zich zo goed mogelijk te verkleden in een favoriet fictief personage, om vervolgens ook zoveel mogelijk het gedrag van dat personage na te bootsen. Cosplay is dus een soort performance art waarbij de deelnemers een bepaald personage uitbeelden. Het is een gekostumeerd rollenspel dat zich niet op een podium afspeelt, los van culturele context en symboliek.

Een Amerikaans ontstaan, een Japanse geschiedenis en de populariteit bij ons

Cosplay is origineel een Amerikaanse hobby die heel veel bijval kreeg in Japan en vervolgens ook in Europa. Aan de oorsprong van cosplay ligt Halloween dat heel actief gevierd wordt in Amerika en waarbij het reeds lang gebruikelijk was om zich te verkleden. Met de komst van conventies in sciencefiction thema werden ook personages uit Star Trek uitgebeeld. Deze conventies werden vervolgens ook in Japan georganiseerd en werden beïnvloed door de WorldCon Sciencefictionconventie. Echter is het bij cosplay wel de bedoeling om een fictief personage uit te beelden los van symbolieken en culturen, waarbij cosplay dus onderscheiden kan worden van verkleedfestiviteiten als Halloween en Carnaval.

De leukste items voor jouw favoriete cosplay thema in onze cosplay shop

Vaak vindt cosplay dus plaats in groep en verbonden aan een event, wat cosplay een sociale hobby maakt voor zowel jong als oud. Wel zijn er bepaalde thema’s die heel geliefd zijn bij cosplay. Dan gaat het onder meer om manga, anime, stripverhalen, tokusatsu, stripromans, webstrips, computerspellen en films. Bij cosplay kunnen vrouwen ook mannenrollen spelen en omgekeerd. Het uitbeelden van een personage van het andere geslacht wordt ook crossplay genoemd. Neem snel een kijkje naar de vele mogelijkheden in de cosplay shop van de Feestwinkel. Of lees je verder in over hoe cosplay beoefend wordt en welke cosplay events er zoal bestaan.


Terug naar blog
Hulp nodig? Ons team staat voor je klaar

Via telefoon
055 57 50 50
We zijn telefonisch bereikbaar
tijdens onze normale openingsuren.

Via e-mail
info@feestwinkel.be
We beantwoorden uw vraag
zo spoedig mogelijk

Kom langs in onze échte winkel!
Deinzestraat 97
9700 Oudenaarde

Maandag: 13:30-18:00
Dinsdag tot vrijdag: 10:00-12:30 / 13:30-18:00
Zaterdag: 10:00-17:00

VEILIG ONLINE BETALEN MET
© 2024 De Feestwinkel. Alle rechten voorbehouden. Privacy & Cookies Policy