Veel gestelde vragen

Wanneer de feestdagen er terug aankomen, is het ook weer tijd voor vuurwerk. Wie dan graag wil vuurwerk afsteken, vind bij de Feestwinkel alvast een groot aanbod vuurwerk. Maar wie vuurwerk veilig wil gebruiken, kan wel best rekening houden met enkele voorzorgsmaatregelen. Wij sommen er alvast enkele voor je op:

·       Bij het afschieten van vuurwerkpijlen dienen de buizen stevig in de grond te steken om vervolgens de vuurpijlen in te steken. Steek ook maar een pijl per keer aan.

·       Het vuurwerk dient aangestoken te worden met de voorzien aansteeklont. Gebruik nooit aanstekers of lucifers wegens het gevaar dat de lont op een verkeerde plaats aansteekt en je jezelf niet tijdig in veiligheid kan brengen.

·       Het aansteken van de vuurwerklonten doe je met gestrekte arm zodat je steeds op maximale afstand van het vuurwerk staat.

·       Ga op ruime afstand staan zodra je de lont hebt aangestoken.

·       Lees vooraf ook steeds goed de gebruiksaanwijzingen alvorens het vuurwerk te ontsteken. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent en je water en brandblusapparaten binnen handbereik hebt.

·       Bij het afvuren van vuurwerk dienen toeschouwers steeds op een veilige afstand te staan. Zorg dat het vuurwerk altijd omhoog gericht is en dus niet naar de mensen.

Ook dieren dienen op een veilige afstand te blijven aangezien dieren bang zijn van vuurwerk. Ze kunnen ervan schrikken en hierdoor onvoorspelbaar reageren.

·       Indien het vuurwerk niet werkt, wacht dan zeker een half uur alvorens het te benaderen en steek het nooit terg aan.

·       Bij te veel wind dient het vuurwerk gestaakt te worden.

·       Zo is het van belang om vuurwerk steeds droog te bewaren in een goed afgesloten ruimte. Het is dan ook evident dat je vuurwerk niet in je jaszak of broekzak draagt en dat je het steeds buiten bereik van kinderen houdt.

Met deze tips in gedachten, wordt het vast een onvergetelijk vuurwerk dat je in alle veiligheid kan organiseren met het vuurwerk van de Feestwinkel. Maak er alvast een spetterend Nieuwjaar van! Met de Feestwinkel ben je alvast helemaal klaar voor de feestdagen. Alvast fijne feestdagen aan iedereen